søndag 8. desember 2013

Kvæfjordkake/ Verdens beste

Bunn:

190 gr. margarin
190 gr. sukker
6 eggeplommer
5 ss. melk
190 gr. hvetemel
3 ss. bakepulver
1,5 ts. vaniljesukker


  • Skill eggene
  • rør sukker og margarin hvitt
  • rør inn eggeplommer og melk
  • Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
  • "Elt" deigen sammen
  • Fordel røren utover ett brett kledd med bakepapir

Marengs:

6 eggehviter
225 gr. sukker
225 gr. hakkede mandler eller en pose med mandelflak

  • Pisk eggehvitene og sukker til stiv marengs
  • Bre den over kakerøren
  • Dryss over mandler7mandelflak
Temp 160* C
Tid: ca 40 min, til marengsen er gyllen

Avkjøl kaken. 

Fyll

1 pose med vaniljekrem med koking (bruk kun 3 dl melk) Følg bruksanvisninen på posen.
3 dl. pisket kremfløte, som røres sammen med den avkjølte vaniljekremen. 

Del kaken på midten i to like store deler. Legg den ene delen på et fat.  Ha kremblandingen over bunnen. Legg så den andre delen over. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar