torsdag 18. juni 2015

Pavlovakake


3 eggehviter
1 1/2 dl. sukker
1 1/2 dl. melis
1 ts. potetmel
1 ts. vaniljesukker
(50 gr. hakkede nøtter/mandler)

Pisk eggehvitene stive. ha i sukker pisk godt. Tilsett melis og pisk litt til. Rør inn potetmel og vaniljesukker. Bre marengsen utover bakepapiret, eller lag små enkle posjonskaker. Marengsbunnen kan godt være litt høyere i ytterkanten. Dryss på nøtter eller mandler hvis du ønsker det. Stekes til den er lys gul. Den kan godt stå i ovnen med åpen dør til ovnen er kald. Bunnen kan oppbevares i tett boks til den skal spises. 

Temp. 140*C 
Tid 1- 1 1/2 time på nederste rille
Rund form ca. 25 cm. 

3 dl. fløte
1 boks tine vaniljekrem
Pisk fløten, og tilsett ferdig vaniljekrem og ha over kaken. 

Pynt med div. bær eller frukt - ferske, hermetiske eller frossen. 


I.G.H

1 kommentar: