4 stk egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revet gulrot
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn skrelte, revne gulrøtter.
Fordel røren i en liten, bakepapirkledd langpanne og stek kaken på midterste rille i stekovnen ved 175 gr. ca 25 min.
Avkjøl kaken på rist.
Ostekrem:
150 gr. kremost naturell
150 gr. melis
1 ts vaniljesukker
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det før smørbar konsistens.
Bre ostekremen over kaken. Skjær den i firkanter.
Skjer strimler av gulrot med ostehøvel og pynt med disse.
Oppskriften hentet fra: www.matprat.no/oppskrifter/gjester/gulrotkake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar