onsdag 14. september 2016

Fløtegratinert Klippfisk (hvit baccalao)

1 kg utvannet klippfisk  (vannes ut 1 døgn)
Pepper
2 løk i halve ringer

2 hvitløksfedd i tynne skiver
Olje
8-10 kokte poteter

__________

3 ss smør
2 ss mel
3 dl melk
3 dl fløte (matfløte)
1 ts salt

2 ts sukker 
Revet ost
Laubærblad
__________

1. Kok skrelte poteter, avkjøl, skjær i skiver
2. Stek løt til den er myk og blank
3. Del fisken  i porsjonsstykker og legg den i smurt ildfast form. Salt??? Må nesten smake  litt på den om alt saltet forsvant i utvanningen.
4. Peppre
5. Legg løken på fisken
6. Kos hvit saus. Smelt smør, rør inn mel og spe med litt melk om gangen, rør til det er klumpefritt. Rør inn fløte og smak til sausen med salt, pepper og sukker.
7. Legg potetene oppå løken og hell sausen over.
8. Dryss på revet ost og legg på laurbærblad.

9. Stek i vel 1/2 time på 175 gr.

Oppskriften hentet fra: Torilds matblogg. http://torildsmat.blogspot.no/2012/10/fltegratinert-klippfisk.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar